У світі краєзнавчих відкриттів

11:18


У місті Суми відбулася обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «У світі краєзнавчих відкриттів». Щорічно конференція проводиться з метою залучення молоді до пошуково-дослідницької діяльності, виховання поваги та бережливого ставлення до історико-культурної спадщини українського народу і природи рідного краю.

Цього року конференція відбувалася на базі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з обдарованою молоддю. Честь Краснопільського району випало захищати найкращим, а саме переможцям районного етапу конкурсу.

Традиційно конференція відбувається посекційно, тому учень Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Куліш Владислав у секції «Історія міст і сіл України» захищав роботу «Історичними стежками Краснопілля. Екскурсійний маршрут» гуртка «Історичне краєзнавство» (керівник Ткаченко О.С.). Варто відзначити, що на конференції панував неабиякий дух змагання, адже учасників було аж п’ятдесят. До того ж головою журі був декан історичного факультету СумДПУ імені А.С. Макаренка Гончаренко А.В.

Після святкового концерту з нагоди відкриття конференції, розпочалася робота по секціям, а на керівників очікувала екскурсія до музею А.П. Чехова. Юним дослідникам довелося докласти немало зусиль, щоб за доволі короткий час презентувати свою наукову роботу. У ході інтелектуальної боротьби майбутні науковці набули цінного досвіду участі у заходах такого високого рівня.

Як не прикро, але краснопільчанам не вдалося посісти призових місць, проте головою журі особисто було відзначено високий рівень роботи «Історичними стежками Краснопілля. Екскурсійний маршрут» , яку захищав Куліш Владислав, та рекомендовано визначити обрану тему приорітетною для подальшого дослідження. Учасники гуртків «Історичне краєзнавство» та «історики-краєзнавці» були нагороджені грамотами та подарунками.
О. Ткаченко.



Отже пропонуємо і вам ознайомитися з учнівською роботою гуртківців Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст., та запрошуємо до віртуальної подорожі нашим рідним селищем.
Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.