FacebookПідписатися на RSS

Організація шкільного харчування

«Турбота про здоров'я-це найважливіша праця вчителя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їх духовне життя, світогляд , розумовий розвиток, міцність знань, віра у свої сили» В.О.Сухомлинський

Раціональне харчування тих, хто навчається - одна з умов створення здоров`язберігаючого середовища в загальноосвітніх установах, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти.

Недостатня кількість поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології. Найважливішою умовою для підтримки здоров'я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне живлення. Питання організації шкільного харчування останніми роками викликають підвищену зацікавленість.

Основу передбачуваних підходів складає впровадження нових схем харчування школярів і використання сучасного високоякісного устаткування, що дозволяє при мінімальних витратах забезпечити харчування школярів на рівні вимог сьогоднішнього дня.

Тому адміністрація школи сьогодні приділяє велику увагу питанням життя і здоров'я дітей і підлітків. Особливо зараз гостро встало питання про організацію раціонального шкільного харчування. Харчування має бути збалансованим, протягом дня дитина має отримувати необхідний для цього мінімум харчових і мінеральних речовин. Якщо врахувати, що велику частину часу діти проводять в школі, то і повноцінно харчуватися вони повинні тут, у стінах навчального закладу.

/Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/324.jpg

Облік обідів, якість приготування, організація споживання їжі ретельно контролюється адміністрацією школи та медперсоналом.

/Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/Кухарі.jpg

У нашій їдальні виконуються всі санітарно – епідеміологічні вимоги до організації харчування дітей, що навчаються в школі.

/Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/342234.png /Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/234234234.png

Усі приміщення укомплектовані необхідним устаткуванням. Під час реконструкції закладу був проведений ремонт їдальні та харчоблоку.

/Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/12.jpg /Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/123123123123.jpg

Проведено оснащення обладнанням для обробки сировини, приготування їжі, її роздачі, збору і миття посуду.

/Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/09090.jpg /Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/5656.jpg

/Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/78786.jpg

Перед входом в приміщення їдальні для миття рук організовано спеціальне місце, обладнане рукомийниками.

/Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/96.jpg

У меню школярів систематично включаються страви з м'яса, риби, молока.

/Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/589.jpg

В організації харчування дітей є ще багато невирішених проблем.

На разі ми працюємо над питаннями:

- Поліпшення якості харчування школярів і забезпечення його безпеки;

- Організації правильного, збалансованого харчування дітей і підлітків з врахуванням їх вікових особливостей;

- Продовженням формування навичок здорового харчування здобувачів освіти і їх батьків;

- Удосконаленням меню з урахуванням порад Євгена Клопотенка

- Надавати соціальну підтримку окремим категоріям школярів.

/Files/images/_nfprozakl/shln_harchuv/Кухарі.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 232