ПРОСТІ ПРАВИЛА ГОСТРОГО СТРЕСУ

ПРОСТІ ПРАВИЛА ГОСТРОГО СТРЕСУ

1. У будь-який незрозумілій ситуації починай дихати. Рівно, глибоко. Вдих через ніс - повііііільний видих через рот. І ще пару-трійку раз.

2. Якщо ти вже не можеш подбати про стосунки - подбай про себе.

3. Проста турбота про себе доступна кожному. Чи зручно ти зараз сидиш? Ти не мерзнеш? Ти сьогодні що-небудь їв? Що у тебе зі сном? Коли ти останній раз відпочивав? Сядь зручно (так, щоб в тілі було мінімум напруги), одягнися якщо холодно, відпочинь, якщо втомився. Я серйозно. Твоє тіло тобі знадобиться.

4. Проведи інвентаризацію ресурсів. Все одно є щось, на що ти зараз можеш спиратися. Дім, друзі, кохана людина, батьки, робота, гроші, здібності, здоровий глузд ...

5. Подумай, що ти можеш реально зробити прямо зараз для поліпшення ситуації. Придумав - зроби. Нічого не придумав? Тоді повернися до п.3.

6. Відволікайся. Якщо є можливість, покинь приміщення, в якому виник гострий стрес (прогуляйся, вмийся, просто піди). Займися чимось, що ніяк не пов'язане з рішенням проблемної ситуації. Поговори на абстрактні теми, пороби сторонні справи.

7. "Я подумаю про це завтра" - говорила Скарлетт. І була права. Тому що не варто приймати рішення і здійснювати дії під впливом афекту.

У гострій стресовій ситуації перше завдання - повернутися в реальність і впоратися з шоком і афектом. А потім вже все інше. Потім, якщо захочете, можна пошукати причини і вихід зі складної ситуації, полікувати травми, оволодіти новими навичками і т.д. Але спочатку - ПОДБАЙТЕ ПРО СЕБЕ.

Кiлькiсть переглядiв: 74

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.