Екскурсія у ІІІ століття

24 листопала учасники гуртка "Історичне краєзнавство" здійснювали екскурсію на місце поселення Черняхівської культури до урочища Ростак, що поблизу села Хмелівка, під супроводом керівника гуртка О.С.Ткаченка.

Спочатку, коли ми тільки вирушили до урочища Ростак, Олександр Сергійович провів для нас невелику екскурсію по Краснопіллю. На щастя, погода була теплою та сонячною, тому ходити по горам та кручам було не важко.

/Files/images/DSCN3614.JPG

Потім, коли наша група була в дорозі, змістовну лекцію про історію Черняхівської культури прочитала Голованьова Юлія, випускниця нашої школи, студентка історичного факультету СумДПУ ім. А.С. Макаренка. Коли ми прибули до місця стародавнього поселення, то були вражені кількістю кераміки давньої культури ll-lV ст. Там знайшли шматки ліпних глечиків, горщиків, ваз та фрагмент кам’яної зернотерки.

/Files/images/DSCN3709.JPG

Після цікавого польового дослідження ми знайшли затишне місце для відпочинку. Коли ми розпалили вогнище та зручно вмостилися із бутербродами, розпочали обговорювати побачене, спів ставляти теоретичні знання із практичними знахідками. Після відпочинку ми вирушили додому, і хоча були трішки стомленні, але йшли з радісними обличчями.

/Files/images/DSCN3746.JPG

Завдяки такому одноденному походу ми дізналися багато нового про історію нашого краю, тим паче, це було дуже цікаво.

Голованьова Анна,

учениця 8 – Б класу,

гурток "Історичне краєзнавство".

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.