ЦІКАВА ТА НЕЗАБУТНЯ ПОДОРОЖ

2 - 4 листопада група учнів Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів мала приємну нагоду відвідати гарне місто Львів, яке здивувало своєю красою і величністю.

Місто Лева - це поєднання древньої архітектури й сучасності міста. Екскурсія стародавніми вулицями й незабутньої краси храмами здатна заворожити будь-кого. Під час огляду центральної частини міста діти мали можливість поринути у старий Львів, який забудовувався ще в далекому XVI ст. та частину австрійського міста - кінця XVIII - початку ХІХ ст., Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, який входить до переліку найгарніших театрів Європи, пам'ятники українському та польському геніям Тарасу Шевченку та Адаму Міцкевичу, львівську «статую свободи», греко-католицьку церкву Преображення Господнього, Вірменський собор Успіння Пресвятої Богородиці, де дізнались про життя львівських вірмен, їхню культуру і традиції, побачили місця зйомок фільму «Д'Артаньян і три мушкетери», зокрема, місце дуелі Д’артаньяна з Атосом, Портосом та Арамісом, унікальну пам'ятку архітектури Домініканський костел, пам'ятник художнику-жебраку Епіфанію Дровняку, побували на площі Ринок - центральній площі міста, яка з давніх часів і до сьогодні служить місцем вирішення найважливіших питань, почули дивовижну історію про львівську ратушу й про огидний чотирикутник з комином посередині, про винахідника першої пошти Роберто Бандінеллі, побачили Латинський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, каплицю Боїмів зі скульптурою Ісуса Христа Скорботного, Успенську православну церкву, в якій було освячено Петра Могилу, залишки середньовічних мурів, які охороняли місто та почули історію захоплення міста шведами у 1704 р., побували в старому єврейському кварталі, побачили багато цікавих кав'ярень, почули безліч легенд, які з ними пов'язані.

Школярі мали також можливість побачити Палац графів Потоцьких – величну будівлю у стилі французького неоренесансу кінця XIX століття, який дуже вражає своєю архітектурою.

/Files/photogallery/761/DSC_0236.jpg

Домініканський собор – величну архітектурну пам’ятку пізнього бароко з оригінальним скульптурним оздобленням. Греко-католицький архикатедральний собор Святого Юра – величний рококовий архітектурний ансамбль XVIII століття (до нього входять собор, дзвіниця, митрополичі палати і капітульні будівлі) домінує на високому узгір'ї над Львовом, чудово поєднуючись із міським ландшафтом.

/Files/photogallery/761/DSC_0207.jpg

/Files/photogallery/761/DSC_0162.jpg

Відвідали Личаківський цвинтар

Побували ми у «Львівській копальні кави». Де окрім унікальних сортів кави й оригінальних смаколиків, «на десерт» нам було запропоновано справжню українську літературу.

Ще довго пам’ятатимуть діти подорож у Парку Високий Замок . Це старий тінистий парк на горі, що височить над містом з руїнами старовинного замку і оглядовим майданчиком з краєвидами, від яких захоплює дух.

Музей народної архітектури і побуту "Шевченківський гай"- це музей під відкритим небом, де можна ознайомитися з побутом українців, де нам теж пощастило побувати.

/Files/photogallery/761/DSC_0469.jpg

Під час екскурсії побачили найцікавіші заклади сучасного Львова, відвідали деякі з них та скуштували львівського шоколаду.

Усіх приємно вразив пам'ятник засновнику міста Данилі Галицькому, Музей мистецтва давньої української книги, найстаріший готель та перший львівський хмарочос.

/Files/photogallery/761/DSC_0234.jpg

Навіть похмура погода і дощик не змогли зіпсувати дітям настрій. Екскурсія була просто вражаючою, феєричною, дуже пізнавальною, цікавою і фантастичною!

Львів - місто, в яке неможливо не закохатися! Так, як говорить народна приказка : «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути»! Тож вирушайте до Львова!

PS: Хочеться подякувати батькам, які надали своїм дітям можливість побувати в чарівному місті Лева.

Керівник екскурсійної групи О.А. Прийма

wym-1385882438918

Кiлькiсть переглядiв: 110

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.