Поінформований – значить озброєний

/Files/images/CIMG5740.JPG Питання статевого виховання молоді існували та розвивалися з розвитком самого людства, були предметом уваги з боку соціологів, педагогів і лікарів. На сьогодні статеве виховання – це багатоаспектна проблема, що передбачає морально-психологічний, анатомо-фізіологічний, медико-гігієнічний, психосексуальний та юридичний компоненти. З позицій сьогодення важливим є спрямування роботи на об’єднання зусиль батьків та педагогів для розв’язання завдань статевого виховання; дотримання норм шлюбно-сімейних стосунків, формування в молоді орієнтації на шлюб, сім’ю та відповідальне батьківство; використання у виховній практиці сучасних форм роботи щодо статевого виховання. Серед сучасних педагогічних проблем однією з суспільно важливих є зниження віку початку неповнолітніми статевого життя, що супроводжується зростанням кількості штучного переривання вагітності, розширенням діапазону венеричних захворювань, появою серед школярок матерів-одиначок. Щоб розв’язати ці завдання, нагально потрібно підвищити ефективність усіх напрямів виховання, зокрема статевого, у сучасному навчально-виховному процесі, в сім’ї та громадськості.

З метою поглиблення знань учнів стосовно статевого виховання, проблеми здорового способу життя; формування уявлення школярів про репродуктивне здоров’я; виховання почуття цінності родинних стосунків, відповідального батьківства було організовано зустріч за круглим столом дівчат-підлітків з лікарем гінекологом Подоляк Іванною Ігорівною. Лікар зазначила, що особлива увага до проблем статевого виховання в Україні сьогодні зумовлена кількома причинами, серед яких прискорений розвиток дітей (акселерація); незадовільний рівень обізнаності неповнолітніх з питань статевої сфери, низька якість і сумнівні шляхи отримання такої інформації (однолітки, засоби масової інформації тощо); сексуальність підлітків та пов’язані з нею проблеми (репродуктивне здоров’я, ризикована поведінка, інфекції, що передаються статевим шляхом, у тому числі ВІЛ, незапланована вагітність); нівелювання більшістю неповнолітніх моральних цінностей та ін.

Сподіваємося, що отримані знання допоможуть дівчатам правильно будувати стосунки, убережуть їх від необдуманих вчинків та негативних наслідків.

Кiлькiсть переглядiв: 156

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.