В храм ходили, у дзвони били

В храм ходили, у дзвони били
15:52



Кілька днів поспіль над Краснопіллям лунають дзвони Краснопільського Свято-Успенського храму, то мелодійні, то хаотичні, чим неабияк зацікавлюють перехожих, мовляв, це свято якесь, чи щось трапилось? Можна сказати, що свято, принаймні для учнів молодших класів місцевої школи, які із екскурсією завітали до храму.

Настоятель храму Іоан Дубляк розповідає, що це вже не перший візит дітлахів за останні тижні. Тут вони знайомляться із історією храму, його іконами, святинями.



- Це, мабуть, найвідвертіші і найщиріші відвідувачі храму, яких цікавить абсолютно усе, починаючи від того, хто такий Ісус і завершуючи тим, яку вагу має Велика в усіх розуміннях Церковна євангеліє, - усміхається Іван Степанович. – Це діти і одних слів для них замало, їм треба до всього доторкнутися руками, хіба ж відмовиш!



Та вінцем втілення дитячих мрій і цікавості є подолання крутих східців, якими вони піднімаються на дзвіницю Свято-Успенського храму і звідти, з понад тридцяти метрової висоти, оглянути мальовничі краєвиди селища. Питання, хто хоче вдарити у дзвони, викликає у дітей подив: хіба про таке питають?



І ось лунають вони над Краснопіллям, то мелодійні, то хаотичні, чим неабияк зацікавлюють перехожих. Не лякайтеся, якщо почуєте їх незабаром знову, то в дітей свято втілення їх мрії.

Кiлькiсть переглядiв: 123

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.